زغال سنگ

ممنوعیت غیر رسمی واردات زغال سنگ استرالیا به چین اثر خود را به تدریج بر حجم محموله های وارد شده گذاشته و از ابتدای ماه نوامبر تاکنون، حجم واردات افت شدید داشته است ولی برای قیمت ها اتفاق عجیبی رخ داده است.

به گزارش «کالاخبر» به نقل از فولاد ایران، چین همواره دو نوع زغال سنگ شامل زغال سنگ کک شو مورد استفاده در تولید فولاد و زغال سنگ حرارتی برای تولید برق که در صنایع دیگری چون سیمان و سرامیک هم به کار می رود، از استرالیا وارد می کرده است. طبق انتظارات، کاهش تقاضای چین برای زغال سنگ کک شو موجب افت قیمت آن شده و آنرا به پایین ترین سطح ۴ سال اخیر یعنی حدود ۱۰۵ دلار هر تن فوب استرالیا رسانده است. این قیمت ۲۵.۱ درصد نسبت به اوج ۱۴۰ دلار اکتبر یعنی قبل از انتشار خبر این ممنوعیت ها، کمتر شده است. ولی در مورد زغال سنگ حرارتی برخلاف زغال سنگ کک شو، قیمت در مسیر عکس در حال حرکت است. قیمت فعلی حدود ۶۳.۲۵ دلار هر تن فوب است که در بالاترین سطح ۷ ماه اخیر است و نسبت به کمترین قیمت سال جاری در سپتامبر تا ۳۰ درصد رشد داشته است. قیمت زغال حرارتی در نوامبر نیز تا ۷ درصد بالا رفته است.  

سوال این است که چرا قیمت زغال سنگ حرارتی استرالیا علیرغم کاهش خرید چینی ها بالا می رود؟ آمار نشان می دهد در اکتبر ۳۳ کشتی حامل زغال سنگ، استرالیا را به مقصد چین ترک کرده اند در حالی که در ماه ژوئن سال جاری این عدد بالغ بر ۱۲۴ کشتی بوده است. البته آمار نشان می دهد کل صادرات زغال سنگ استرالیا لطمه زیادی ندیده و میزان خروجی های اکتبر ۲۹.۳۴ میلیون تن بوده که تنها کمی از ۲۹.۸۶ میلیون تن سپتامبر کمتر بوده است حتی در ماه ژوئن با بالاترین آمار، این رقم ۳۲.۷ میلیون تن بود.

این نشان می دهد استرالیا توانسته مشتریان جدیدی برای زغال سنگ خود به جز چینی ها پیدا کند. از طرف دیگر چینی ها هم باید به دنبال یک عرضه کننده دیگر می بودند در حالی که انتخاب های زیادی برای زغال سنگ با کیفیت مشابه استرالیا نداشتند. یکی از این گزینه ها افریقای جنوبی است که قیمت زغال سنگ حرارتی آن ۱۷.۵ درصد نسبت به اواسط اکتبر رشد داشته ۶۷.۰۹ دلار شنیده شده است که در واقع تقاضای چینی ها این قیمت را بالا برده است. از طرفی افزایش قیمت محصول مشابه استرالیایی ها قیمت زغال سنگ حرارتی استرالیا را نیز بالا کشاند.

درمجموع به نظر می رسد بازار زغال سنگ حرارتی در حال تطبیق دادن خود با این احتمال است که چین از استرالیا خرید کمتری می کند و در عوض از سایر عرضه کننده ها حتی به قیمت بالاتر خرید می کند.

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

آخرین اخبار

پربازدیدترین‌ها

بازار جهانی

آموزش

کلیدواژه ها